Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Centre de Cultura Can Canyadó acull aquest dimarts la XIX Jornada d’Alumnes de Badalona sota el títol “Encreuaments: Cultura, Imatge i Gènere’’

15/05/2023 ::

L’objectiu de l’esdeveniment és crear un punt de trobada i de formació per al jovent dels diferents centres de la ciutat

Aquest dimarts 16 de maig, el Centre de Cultura Can Canyadó acull la XIX Jornada d’Alumnes de Badalona sota el títol “Encreuaments: Cultura, Imatge i Gènere’’. L’activitat, que es durà a terme entre les 9 i les 14.30 hores, comptarà amb la participació dels centres educatius de secundària i els instituts escola de la ciutat i inclourà, entre altres propostes, una xerrada dinàmica a través del rap i una gimcana.

Com en anys anteriors, la finalitat de la jornada és crear un punt de trobada i de formació per als i les joves dels diferents centres de Badalona amb la intenció d’abordar temàtiques actuals i vivencials per tal d’apropar-se a la realitat de totes les persones que hi participen. L’alumnat destinatari són principalment joves de segon cicle de secundària i primer de batxillerat, majoritàriament delegats/des i sotsdelegats/des, que hi assisteixen com a representants de l’aula i portaveus de la resta de les seves classes.

Enguany, l’objectiu és obrir una reflexió sobre la interseccionalitat, concepte

que sosté que les experiències de desigualtat, discriminació, o de privilegi que poden experimentar els i les joves, es configuren a partir de la interrelació entre diferents aspectes socials, com el gènere, l’ètnia, la classe social, l’orientació sexual o l’edat. Tenint en compte la complexitat d’aquest concepte, la jornada es focalitzarà concretament en els eixos de cultura, imatge i gènere.

Aquesta jornada és una oportunitat perquè els i les joves puguin gaudir d’un

espai d’intercanvi i trobar punts en comú entre les diferents realitats de cada

alumne/a i cada barri. Així, es vol reflexionar sobre com interactuen els eixos

esmentats en el seu dia a dia i de les possibles desigualtats que poden estar

presents als instituts de Badalona.

Badalona, 15 de maig de 2023

twitter @AjBadalona