Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona serà una de les seus de la biennal Manifesta 15 Barcelona

26/07/2023 ::

El certamen, que es celebrarà del 8 de setembre al 24 de novembre del 2024, busca repensar Barcelona i la seva àrea metropolitana des de l’àmbit de la cultura

La ciutat de Badalona serà una de les seus de Manifesta 15 Barcelona, la biennal nòmada europea que es celebrarà a la metròpoli de la capital catalana del 8 de setembre al 24 de novembre del 2024. En aquesta edició del certamen, Manifesta proposa repensar Barcelona i la seva àrea Metropolitana des de l’àmbit de la cultura, continuant així el seu motiu fundacional: la investigació i el foment d’un canvi social positiu a través de la cultura contemporània en resposta a, i en estret diàleg amb, l’esfera social de la ciutat seu i les seves comunitats.

L’edició barcelonina del Manifesta 15 mira d’explorar models alternatius sobre com democratitzar institucions culturals i com descentralitzar la cultura contemporània a Catalunya. A Barcelona, el procés participatiu de Manifesta generarà una plataforma experimental i un laboratori per a una nova forma d’institucionalisme cultural, incloent-hi un ventall de noves veus i històries.

Manifesta a Barcelona explorarà dinàmiques innovadores i debats públics urgents: la sobirania com a tema i procés polític dins dels desafiaments de la globalització; la democratització de la vida pública; la defensa de l’espai públic davant de la privatització; la necessitat de combinar el progrés social amb els desafiaments mediambientals; la fragilitat en termes d’habitatge, moviments de persones, capitals, dades, i crisis econòmiques i ecològiques.

Fase prebiennal

Manifesta 15 Barcelona ha creat un nou marc per a la investigació social i ecològica, accions i intervencions a càrrec de deu participants que ja estan duent a terme una recerca a tota la regió metropolitana de Barcelona. En aquesta fase prebiennal, quan falta més d’un any per a la inauguració oficial de la biennal, els participants seleccionats investiguen components temàtics específics en els tres nodes interconnectats identificats per l’equip de Manifesta 15: al llarg del riu Besòs, el delta del Llobregat i la serra de Collserola. Aquestes investigacions, en col·laboració estreta amb experts i comunitats locals, portaran a formes noves i alternatives de cridar l’atenció sobre la crisi climàtica i identificaran algunes de les transformacions ecològiques i socials necessàries a la regió.

Els resultats presentats després d’aquesta fase de recerca constituiran la base del marc conceptual de la biennal i es presentaran a la tardor del 2023. Els pilars fonamentals del marc conceptual serviran de punt de partida per a la convocatòria oberta de projectes locals que es llançarà el setembre del 2023.

Badalona, 26 de juliol de 2023

twitter @AjBadalona