Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona s’afegeix a les Concentracions d’Emergència Feminista contra la violència masclista d’aquest divendres

20/09/2019 ::

Els carrers de moltes ciutats d’arreu de l’estat es tenyiran de color violeta com a mostra de rebuig al creixent nombre de dones assassinades

La plaça de la Vila acollirà a les 20.30 h una concentració i la lectura d’un manifest i posteriorment es farà una marxa des de la plaça Trafalgar fins a la plaça de la Dona

Badalona s’afegeix a la llista de ciutats que avui divendres 20 de setembre es mobilitzaran contra la violència masclista. Des dels grups de dones de la ciutat s’ha convocat la ciutadania per concentrar-se a les 20.30 hores a la plaça de la Vila, on es llegirà un manifest de condemna i es farà una encesa de llums liles. Posteriorment, es realitzarà una marxa des de la plaça Trafalgar fins a la plaça de la Dona en la qual es vol tenyir els carrers de color lila. Per aconseguir-ho, les persones participants hauran de portar de casa seva una llum lila. Per fer-ho més senzill, es proposa posar una cel·lofana d’aquest color a la llanterna del telèfon mòbil.

L’Ajuntament de Badalona dóna suport a les iniciatives ciutadanes sorgides en el si dels grups de dones de la ciutat i emplaça la ciutadania a fer pinya i unir-se a la concentració per mostrar el rebuig a totes les violències masclistes i, especialment, a les seves manifestacions més greus. Per fer visible el suport institucional a aquesta iniciativa ciutadana, es penjarà del balcó de casa de la Vila un faldó amb el lema “Prou Assassinats” i la bandera lila.

Les mobilitzacions d’aquest vespres són una iniciativa sorgida des de la Plataforma Feminista d’Alacant el passat agost com a resposta a l’increment d’assassinats de dones per violència de gènere al juliol, l’increment de les violències sexuals un 50% a l’agost i per la circumstància actual que a Espanya es denuncia una violació cada 6 hores. Les convocatòries a diferents punts de l’estat tenen com a objectiu tenyir la nit de violeta per fer palesa la indignació del feminisme davant d’un fenomen que va en augment.

Badalona, 20 de setembre de 2019

twitter @AjBadalona