Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona duplica les accions policials contra les punxades de llum durant els vuit primers mesos de 2019

19/09/2019 ::        

Durant aquest any els cossos de seguretat de la ciutat han fet 95 actuacions per defraudació de fluids elèctrics mentre que en tot l’any 2018 es van efectuar 47

La Guàrdia Urbana de Badalona i els Mossos d’Esquadra han realitzat durant els primers vuit mesos de l’any 2019 un total de 95 atestats per defraudació de fluids elèctrics. Les dades de què disposa la Guàrdia Urbana de Badalona indiquen que aquesta xifra duplica el nombre d’intervencions que es van fer l’any 2018 (47) i també els anys anteriors (35 l’any 2017, 37 l’any 2016 i 38 l’any 2015).

L’augment de les actuacions policials respon als acords de la Junta Local de Seguretat extraordinària del passat mes de gener convocada per l’alcalde Álex Pastor per abordar els casos de punxades a la xarxa elèctrica. Aquesta Junta va donar resposta a la situació viscuda a la ciutat arran l’incendi ocorregut al barri de Sant Roc, on un foc es va iniciar al quadre elèctric d’un pis com a conseqüència d'un sobreconsum i la manipulació prèvia dels elements de protecció i control de potència, causant tres víctimes mortals i nombrosos ferits.

És per això que des del mes de gener les actuacions policials es van intensificar a l'hora de perseguir possibles punxades de llum, sobretot en aquells immobles on es detectés que el consum d’electricitat era superior a la xifra que normalment correspon a un pis.

Entre els atestats efectuats, aquells que corresponen a casos de persones en risc de vulnerabilitat econòmica, s’han derivat a Serveis Socials de l’Ajuntament per tal de fer tasques d’acompanyament i suport i assegurar que no es queden sense subministrament.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha explicat que "el passat mes de gener vaig presidir una junta local de seguretat extraordinària en la que vaig demanar col·laboració als cossos de seguretat de la ciutat a l'hora de perseguir aquells delictes de punxades de llum que puguin suposar un perill pels nostres veïns i veïnes.” En aquest sentit, Pastor ha donat les gràcies “a la Guàrdia Urbana i a Mossos per fer que aquesta ciutat sigui capdavantera a l'hora de perseguir aquests delictes, cosa que evidencia que tenim uns bons professionals en matèria de seguretat.” L’alcalde ha volgut remarcar que “la majoria d'aquestes intervencions es fan perseguint pisos on es cultiva cànnabis, o a causa de denúncies ciutadanes, però quan s'ha detectat el cas d'una família vulnerable darrera d'una d'aquestes punxades s'ha derivat a Serveis Socials”. “Continuarem treballant en aquesta línia", ha conclòs Pastor.

Badalona, 19 de setembre de 2019

twitter @AjBadalona