Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona atorga quatre pisos de lloguer assequible a famílies de la Mesa de Valoració d’Emergències Habitacionals i entregarà cinc més en els pròxims dies

11/08/2021 ::

L’entrega d’aquests habitatges és el primer resultat de la campanya de l’Ajuntament per captar el màxim nombre d’habitatges privats i destinar-los a lloguer assequible

L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha explicat que “encara tenim molta feina per fer, però aquesta notícia és una mostra del compromís del govern municipal amb els veïns i veïnes de Badalona que més ho necessiten”

Quatre famílies que es trobaven en la Mesa de Valoració d’Emergències Habitacionals de Badalona han signat en els darrers dies un contracte de lloguer social de pisos procedents del programa Reallotgem i de l’Agència Catalana de l’Habitatge. Durant la pròxima setmana està previst que cinc famílies més signin el seu contracte i puguin sortir així de la situació de vulnerabilitat en la qual es troben actualment.

L’Ajuntament de Badalona va iniciar fa unes setmanes una campanya per captar habitatges privats i destinar-los a lloguer assequible i poder reduir la llista d’espera de la mesa d’emergència –d’unes 160 famílies-. Amb aquest objectiu l’Ajuntament participa en dos programes impulsats per la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de l’Habitatge: El programa Reallotgem i el programa 60/40. Pel que fa al Reallotgem, l’Ajuntament s’encarrega de fer la cerca dels habitatges disponibles a la ciutat per posar-los a disposició de la Generalitat, qui els assigna a les famílies que ho necessiten seguint l’ordre de la mesa d’emergència habitacional de Badalona. En el segon programa, la Generalitat assumeix com a màxim el 60% del preu del lloguer i la part restant la cobreix l’Ajuntament i la família a qui se li assigna l’habitatge. Per aquests programes l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat de Catalunya han destinat conjuntament 800.000 euros.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que “tenim molta feina per fer, però que durant aquests dies vuit famílies deixin la mesa d’emergència i puguin accedir a un habitatge digne i en condicions és una mostra del compromís d’aquest govern amb els veïns i veïnes de Badalona que més ho necessiten”.

Badalona, 3 d’agost de 2021

twitter @AjBadalona