Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona amplia el servei d’àpats cuinats per a persones vulnerables

30/04/2020 ::    

Aquest servei ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament amb la Fundació Banc d'Aliments

Des d'aquest dimarts 28 d'abril el Centre Cultural de l'Escorxador de Badalona acull un espai de repartiment d'àpats cuinats per a persones i famílies derivades des de Serveis Socials de l'Ajuntament de la ciutat.

Les persones que reben aquests àpats, aproximadament unes 250, viuen en infrahabitatges o habitacions, es troben en situació de vulnerabilitat i no disposen d'un espai de cuina adequat o no poden fer-ne ús. Aquests 250 àpats inclouen els 120 que des de la setmana passada eren distribuïts per l'Equip de Detecció i Atenció a Persones Sense Llar de Badalona i la Fundació Banc d'Aliments.

El nou servei, que també s'ha posat en marxa en altres ciutats com Barcelona, Santa Coloma de Gramenet o Terrassa, ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament amb la Fundació Banc d'Aliments i la coordinació d'aquest amb les múltiples cuines voluntàries. En el cas de Badalona, el consistori es va sumar a aquesta iniciativa la setmana passada per arribar a les persones sense llar de la ciutat i ho ha ampliat des d'aquest dimarts a causa de l'increment de la demanda d'ajudes d'alimentació a Serveis Socials.

L'entrada en funcionament d'aquest punt de repartiment d'àpats cuinats diàriament complementa el nou banc d'aliments que des dimarts funciona al Palau Municipal d'Esports, el qual dona cobertura a famílies que no disposen d'ingressos per fer front a la situació de confinament familiar però tenen un allotjament que els permet cuinar els aliments.

Badalona, 30 d’abril de 2020

twitter @AjBadalona