Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquest diumenge es corre a Badalona la primera edició de la cursa Ponle Freno a la ciutat

26/02/2019 ::    

La prova és una cursa solidària i compromesa amb la seguretat viària i la reducció dels accidents de trànsit

Aquest diumenge, 3 de març, a les 10 hores, al passeig Marítim es donarà el tret de sortida de la primera edició a Badalona de la cursa Ponle Freno, una iniciativa social impulsada per Atresmedia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona i el patrocini d’Axa. L’encarregat de donar el tret de sortida serà el periodista esportiu Manu Sanchez.

La cursa compta amb dos circuits: un de 5 i i un altre de 10 quilòmetres, amb sortida i arribada al passeig Marítim. Els més joves també podran participar d’aquesta jornada esportiva en les proves infantils que es correran un cop hagin finalitzat les curses anteriors. Les proves infantils es dividiran en cinc categories (chupetín, prebenjamí, benjamí, aleví i infantil) i tindran un recorregut proporcional a l’edat de les persones participants (des dels 100 metres els més petits, fins als 1.000 metres dels infantils de menys de 14 anys).

L’esdeveniment també permet participar a persones amb handbike, sempre que tinguin una discapacitat física que els impedeixi fer la cursa dempeus. Aquesta categoria no serà competitiva, es durà a terme en el circuit de 10 quilòmetres i obliga a les persones que hi participin a adaptar-se al ritme de la cursa, sense poder avançar en cap cas al cotxe que encapçalarà la cursa.

La cursa tindrà una única classificació conjunta que distingirà entre categoria masculina i femenina. Els tres primers classificats d’aquestes dues categories rebran un trofeu acreditatiu del seu resultat.

Les persones que vulguin participar poden realitzar la seva inscripció a la pàgina web www.carrerasponlefreno.com fins dissabte, dia 2, a les 14 hores o fins que s’acabi el nombre de dorsals disponibles. La quota d’inscripció és de 5 euros que es destinaran íntegrament a projectes en favor de les víctimes d’accidents de trànsit i inclou el dorsal i el xip de la cursa i una samarreta tècnica commemorativa de color taronja. A Badalona els fons aniran destinats a l’Institut Guttmann, centre especialitzat en el tractament i la rehabilitació integral de les persones amb lesions medul·lars i neurològiques.

La recollida dels dorsals i les samarretes es podrà realitzar divendres, dia 1, i dissabte, 2 de març, entre les 17 i les 20 hores al Carrefour del Centre Comercial Montigalà (passeig d’Olof Palme, 28-36).

Badalona serà la primera de les ciutats del circuit Ponle Freno on se celebrarà aquesta cursa ja que també s’organitzen proves a Múrcia (5 de maig); Màlaga (15 de juny); Pontevedra (29 de juny i edició nocturna); Vitòria (8 de setembre); Madrid (24 de novembre) i a les Palmas de Gran Canaria (9 de febrer de 2020).

Badalona, 26 de febrer de 2019

twitter @AjBadalona