Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquest dimarts ha començat l’enderroc de l’edifici del passatge de la Torre 16

05/11/2019 ::            

La primera fase de l’operació es farà de manera manual amb quatre operaris que treballaran suspesos d’una grua

Una segona grua s’encarregarà de moure el cistell on s’anirà abocant la runa i els elements resultants de la demolició

Aquest dimarts al matí ha començat l’enderroc de l’edifici del passatge de la Torre número 16, situat al barri de La Salut de Badalona, després que la passada setmana es determinés que l’immoble estava en situació de col·lapse imminent. La primera fase de l’operació es farà manualment per tal de garantir la seguretat del veïnat, de les persones que treballen en la demolició i de les propietats adjacents a l’edifici afectat.

En aquesta primera fase manual, que podrà perllongar-se durant les pròximes setmanes, treballaren quatre operaris assegurats i suspesos d’una grua que s’encarreguen de retirar a poc a poc l’estructura de l’edifici. Una segona grua fa tasques de suport als treballadors i transporta el cistell on s’aboquen les runes i els elements resultants de la demolició de l’edifici.

Les tasques d’enderrocament han començat des de la part superior de l’edifici pel costat dret del seu cos, on es pot veure un gran forat a la façana, i continuaran per l’altra banda, que es considera més estable. Es preveu que aquesta fase es perllongui fins a arribar a la segona planta de l’immoble, moment en el qual es podrà assegurar l’estructura de la construcció i els treballs de demolició podran realitzar-se mitjançant elements mecànics.

Abans de començar l’enderroc, l’alcalde Álex Pastor i el quart tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Seguretat, Govern i Territori, Rubén Guijarro, han mantingut una reunió amb els tècnics de l’obra per tal de valorar les condicions meteorològiques que poguessin alterar l’inici de l’operació. En aquesta trobada s’ha marcat com a prioritària la seguretat dels veïns i operaris i s’ha explicat que amb un vent de més de 50 quilòmetres per hora o condicions molt extremes s’haurà d’aturar momentàniament l’esfondrament.

Durant l’atenció realitzada davant els mitjans de comunicació, el regidor Rubén Guijarro ha destacat la tasca realitzada pels tècnics municipals per tal de gestionar tan ràpidament aquesta situació i ha agraït la col·laboració dels Bombers de la Generalitat, la Guàrdia Urbana de Badalona i el CUESB durant els darrers dies.

Badalona, 5 de novembre de 2019

twitter @AjBadalona