Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquest dilluns 1 d’agost s’inaugura l’exposició “Arrenglerats a la platja. Els envelats i la Festa Major”

29/07/2022 ::

La mostra es podrà visitar diàriament a la planta baixa de la Casa de la Vila fins al 19 d’agost

Durant la inauguració es farà una presentació del programa de la Festa Major de Badalona, que se celebrarà els dies 14, 15 i 16 d’agost

El pròxim dilluns 1 d’agost, a les 19 hores, s'inaugura a la planta baixa de la Casa de la Vila l’exposició “Arrenglerats a la platja. Els envelats i la Festa Major”. Es tracta d’una mostra que repassa la història dels envelats a Badalona, un element característic en el passat de la nostra festa, que situem en l’últim terç del segle XIX, coincidint amb l’eclosió de l’associacionisme cultural, i que va perdurar fins ben entrat el segle XX.

D’envelats se’n van fer a tot el país, però a Badalona van tenir una especial rellevància. Tal és així que van esdevenir un símbol per a diverses generacions de badalonins que encara els recorden, els enyoren i els reivindiquen. És per això que, per recordar aquests elements d’arquitectura singular i símbol de la Festa Major, des de l’Ajuntament de Badalona es presenta aquest recorregut per la seva història, fent èmfasi en l’origen, tipologia, construcció, decoració interior, activitat i el ball, ja que l’envelat tenia els seus balls propis.

L’entrada a l’exposició és lliure i es podrà visitar diàriament fins al 19 d’agost d’11 a 14 hores i de 16 a 21 hores.

L’acte d’inauguració anirà a càrrec de la regidora de Cultura, Anna Lara, el comissari de l’exposició i membre de Xitxarra Grup d’Estudis de la Festa, Nil Rider, i d’un representant de la Comissió de Festes de Badalona.

En el mateix acte, es presentarà el programa de la Festa Major de Badalona, que se celebrarà els dies 14, 15 i 16 d’agost.

Badalona, 29 de juliol de 2022

twitter @AjBadalona