Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Acte institucional a Badalona per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

28/06/2023 ::            

Avui a partir de les 18 hores a la plaça de la Vila amb la lectura conjunta d’un manifest

Badalona commemora aquest dimecres, 28 de juny, el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ amb l’acte institucional que tindrà lloc a partir de les 18 hores a la plaça de la Vila. Els representants dels diferents grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Badalona faran una lectura conjunta del manifest institucional.

La Casa de la Vila també llueix la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí com a símbol de diversitat i inclusió i per recordar la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+.

Amb aquest acte es vol reiterar el compromís de l’Ajuntament de Badalona amb “la igualtat i el respecte cap a totes les persones i la seva llibertat per ser com vulgui ser, sentir com vulgui sentir i estimar a qui vulgui estimar”. En aquest sentit, cal recordar que el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual té els seus orígens en la commemoració dels fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com la identitat de gènere.

Badalona, 28 de juny de 2023

twitter @AjBadalona